Четвъртата вечер, част от фестивала "Цветовете на джаза“, бе посветена на младите таланти, възпитаници на Националното училище за сценични и музикални изкуства "Христина Морфова" в Стара Загора, предаде репротер на "Фокус". Гласовитите ученици, заедно с преподавателя по поп и джаз пеене Павел Цонев, представиха амбициозния си проект "Singing Herbie Hankock".

"Това е един от най-проспериращите класове в нашето училище, който представя изключително трудна програма. Да пееш Herbie Hankock, който е един от много сериозните джазмени в световен мащаб, е изключително амбициозно“, коментира бившият ученик и сегашен директор на НУМСИ "Христина Морфова“ Красимир Къшев. "Щастливи сме, защото за първи път имаме самостоятелно участие в Jazzфеста, за което работихме много. Благодарим на Община Стара Загора за възможността и се надяваме  да оправдаем очакванията!", допълни той малко преди старта на концерта.

На сцената излязоха учениците от специалност поп и джаз пеене - Вероника Гочева, Виктория Добрева, Елвира Илчева, Елиза Виденова, Мария дел Кармен Мангърова, Теодора Апостолова, а на пианото бе Павел Цонев.  

Тази вечер, последна за "Цветовете на джаза“, отново е посветена на младите звезди. От 19.30 часа, на Античния форумен комплекс "Августа Траяна“, публиката ще се наслади на концерт на Вокална студия "Траяна глас“ – квинтет и последователи. При лоши метеорологични условия, концертът може да бъде отменен, като ще бъде публикувана допълнителна информация на официалния сайт на Община Стара Загора.

На 15 и 16 юни /събота и неделя/ се дава стартът на "Джаз в цялата страна", проект на Jazz FM радио,  в партньорство с Община Стара Загора, Държавна опера – Стара Загора, НУМСИ "Христина Морфова", Регионална библиотека "Захарий Княжески“, Държавен архив – Стара Загора, ЦПЛР и НЧ "Родина – 1960". Повече за него можете да намерите на www.jazzfm.bg.