В петък, в последната фестивална вечер на “Цветовете на джаза", Младежката джаз сцена бе отредена за талантливите възпитаници на Вокална студиа "Траяна глас“ към Център за подкрепа на личностно развитие - Стара Загора. Те определят себе си като прецедент в любителските формати и показаха на публиката защо, предаде репортер на "Фокус".

“Бяха невероятни, програмата бе изключително трудна, но работата е добре свършена. Поздравления за техния ръководител и вокален педагог Лиляна Дойчева, за която мога да кажа само, че е “заразена с траяновска дързост", с вълнение коментира музикантът, диригент, композитор и общественик Кирил Тодоров в края на концерта на формацията феномен. Той е и дългогодишен ръководител на “Траяна глас", превърнал я от вокално-инструментална във вокална група.  

На сцената, построена на древния Античен форум “Августа Траяна", излязоха квинтет “Траяна глас" и последователи. Част от тях бе и репортерът на Btv Новините Станчо Станчев, завърнал се в родния град, за да пеят заедно на Jazzфест 2024.  

ВС “Траяна глас" участва и в пътуващия общностен фестивал “Джаз в цялата страна", организиран от Jazz FM радио вчера и днес в Стара Загора. .