Пожар почти изпепели зъботехническа лаборатория във Велико Търново. ОТ Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ уточняват, че сигнал за инцидента е получен малко преди 13:30 часа.

Обектът се намира на улица "Цар Освободител“. Огънят е тръгнал от неправилно използване на нагревателни уреди. Изгорели са бяла, черна и компютърна техника, стъклопакет, мебели и осветителни тела. Има и опушени стени. Екипите на пожарната са успели да евакуират петима души от лабораторията и за щастие пострадали няма. Спасени са и две сгради, намиращи се в близост.

Около час и половина по-късно огнеборците са реагирали и на сигнал за горящ офис във Велико Търново. И тук причината за пожара са неправилно използвани отоплителни уреди. Изгорели са бяла, черна и компютърна техника. Евакуирани са седем души, които са били в сградата по това време. Няма данни за пострадали.

От пожарната в старата столица уточняват и, че причината за запалената кола в района на голям търговски обект във Велико Търново е техническа неизправност. И при този инцидент няма пострадали граждани, автомобилът, който е бил с газова уредба, е напълно унищожен. Бързата намеса на пожарникарите е предотвратила по-сериозен инцидент.