Ремонтират основно общинския път за свищовското село Хаджидимитрово. Дейностите, които вече стартираха, ще струват 2,5 милиона лева, които са осигурени от Закона за държавния бюджет, в изпълнение на Инвестиционната програма на Община Свищов, предаде кореспондент на "Фокус“.

Отсечката свързва селата Павел – Совата – Хаджидимитрово и е с дължина 1 915 м.

Проектът включва изпълнение на строително-монтажни работи от кръстовището с път III -407 /Павел – Совата/ до табелата на Хаджидимитрово, малко след която е и краят на ремонтирания участък. По проекта освен реконструкция, са предвидени и почистване на банкети и бордюри; направата на нов капковиден остров при кръстовището с републикански път III-407 с цел повишаване на безопасността в участъка; направата на два нови водостока по дължината на участъка; отводняване в участъка извън населени места; монтаж на нови ограничителни системи за пътища; вертикална сигнализация; и хоризонтална маркировка.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи и дейности по договора е до 12 месеца.

От Община Свищов уточняват, че вече са готови с проекти за ремонт на отсечките към селата Овча могила, Драгомирово, Ореш и Червена.