Мярка за неотклонение "Задържане под стража“ бе наложена днес на младия шофьор, който отнесе три коли и контейнер във Велико Търново след гонка с полицията, предаде кореспондент на "Фокус“. Тя е определена от Районния съд в старата столица по искане на Районната прокуратура.

Д. С. е привлечен в качеството си на обвиняем по досъдебно производство за настъпила катастрофа във Велико Търново. Инцидентът се случи на 28 май /вторник/. Тогава лек автомобил "Порше Кайен“, управляван от неправоспособния водач Д. С., последователно се блъснал в контейнер за смет и в три леки автомобила, при което по непредпазливост били причинени значителни имуществени вреди.

На този етап на досъдебното производство Д.С. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че като водач на МПС не изпълнил разпореждания на полицейските органи да спре за проверка след подадени светлинен и звуков сигнал на полицейски автомобил.

Д.С. е привлечен в качеството на обвиняем и за това, че по същото време и място управлявал лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред – с техническо средство "Dreger Drug Test 5000".

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията на обвиняемия, като е налице опасност да се укрие и да извърши престъпления, поради което прокуратурата е внесла в Районен съд - Велико Търново искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняемия.

С определение на Районния съд от днес, по отношение на обвиняемия Д.С. е взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.