Днес традиционно за Езиковата гимназията "Иван Вазов“ – Смолян се провежда ден на ученическото самоуправление, в който учениците ще заемат учителските места. Това съобщи за "Фокус“ директорът на училището, Надежда Горанова. "Част от децата изнасят уроци пред съучениците си. Други влизат в ролите на директор, заместник-директор, психолог, секретар, хигиенист - всички дейности в една образователна институция. Децата работят на наше място като всяко дете, което е кандидатствало за тези длъжности е написало мотивационно писмо, което описва какво ще свърши в този ден и какво предлага да бъде направено“, поясни Горанова.

Инициативата е част от Вазовите дни, с които се отбелязва празника на училището и 40-годишнината от основаването му. На 15 май за втори път ще се проведе една любима инициатива на учениците. Тя се нарича "Вечер в училище“. Във всяка една класна стая се оформя отделен кът за мероприятия и творчество в интересни инициативи. Има стая, в която ще се гледат филми, ескейп стая, танцувална стая и други. Всичко това се случва от 18:00 до 21:00 часа вечерта.

Вчера като част от Вазовите дни се проведе Фестивала на езиците, а кулминацията на честванията е на 5 юни, когато ще се проведе голям концерт, като още директорът на училището.