Започна полагане на асфалт по ул. "Петър Стоев" от ул. "Дамяница" до ул. "Михалаки Георгиев", предава "Фокус".

"Обещахме на гражданите и кмета, че преди Великден ще сме асфалтирали тази отсечка. Спазихме този срок" - каза Бончо Бонев, управител на строителната фирма "Парсек груп", която извършва ремонта.

Реконструкцията на "Петър Стоев" е част от изграждането на Южния обходен колектор. Основното трасе на съоръжението минава по бул. "Александър Стамболийски".

"След празниците ще асфалтираме кръстовището на ул. "Никола Димков" с бул. "Александър Стамболийски" и ще пуснем движението с ВОБД", допълни Бонев.

Строителството на Южния обходен колектор се прави по проект на "ВиК" ЕООД - Пловдив с европейско финансиране. Трасето е с обща дължина над 12 километра - започва от кръстовището на "Пещерско шосе" с ул. "Царевец", минава по улиците  "Царевец", "Модър" покрай Транспортна болница, бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Нестор Абаджиев" в район "Тракия" и накрая се включва в Пречиствателната станция. Работата по изграждането на съоръжението и възстановяването на пътната инфраструктура трябва да приключи до края на 2024 г.