"Имам обещание от фирмата в понеделник да започнат работа пътна бригада и водопроводчици, които да направят една ВиК връзка, за да се започне  възстановяване на бордюри, тротоари и на пътното легло и да преминем напред", съобщи за "Фокус" новоизбрания кмет на район "Южен" Атанас Кунчев.

През вчерашния ден той е бил на инспекция на затворената от месеци улица "Петър Стоев", придружен от техническия ръководител на фирмата изпълнител Савина Тодорова. Двамата са огледали участъка и са коментирали, какво трябва да бъде направено в бъдеще.

"Време е ремонтът да приключва в тази му част. Искам поне да стигнем до ниво, където да имаме поне един или два пласта асфалт", заяви кметът.

Попитахме Кунчев за монолитна шахта, която ще бъде изградена на кръстовището на улица "Петър Стоев“ с ул. "Димитър Талев“.

"По мое настояване шахтата няма да започне да се изгражда, докато не започне ремонтът по улицата.", каза той.

Получихме уверение от Атанас Кунчев, че през утрешния ден той ще проведе среща с кмета на Община Пловдив Костадин Димитров, с когото ще коментират настилката на улицата.

Припомняме Ви, че през летните месеци обектът беше повод за шеги, но и за големи протести от жителите на район "Южен". 

Първоначално хората показваха на управляващите реколтата с нови домати, която бе поникнала на прашната и застояла улица. 

След това недоволството взе превес и гражданите излязоха на протест.

Жителите блокираха кръстовището между булевард "Никола Вапцаров" и улица "Михалаки Георгиев" и споделиха, че от много време не виждат работници на обекта.

Ремонтът на улица "Петър Стоев" е част от големия проект на ВиК за изграждане на  Южния обходен колектор на стойност 100 милиона лева.