Поради изграждането на Южния обходен колектор и ремонтиране на подземната ВиК мрежа кметът на район "Южен" информира за важна промяна, касаеща движението на автомобили и затварянето на някои улици и кръстовище. Ето и подробностите, за които Атанас Кунчев съобщава във фейсбук, видя "Фокус":

Важно!

От 20 май до 2 юни се затваря за движение кръстовището между улиците "Димитър Талев“ и "Петър Стоев“. По план ремонтните дейности ще продължат две седмици, като работниците няма да почиват нито на 24 май, нито през уикендите, за да завършат полагането на колектора в срок.

Апелирам към гражданите за търпение, за да можем да приключим този толкова важен за целия град проект.

От общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" уточняват, че затварянето ще стане, ако в понеделник сутринта са поставени всички необходими пътни знаци и указателни табели съгласно утвърдения проект за временна организация по безопасност на движението. 

Маршрутът на автобусна линия №1 от градския транспорт в посока АПК "Тракия“ – кв. "Коматево“ се променя, както следва: бул. "Македония“ –  спирка № 15 – магазин "Била 2",  направо по  бул. "Македония", спирка № 59 – кръстовището с ул. "Георги Кондолов", десен завой по бул. "Никола Вапцаров", спирка № 326 – ресторант "Тромпета", наляво по  ул. "Димитър Талев", спирка №18 – след Пощата, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.