Огромната разпределителна шахта на Южния обходен колектор на кръстовището на улиците "Царевец" и "Солунска" е изградена. Още миналата седмица съоръжението е засипано от строителя на колектора ДЗЗД "Еко проект - Пловдив" и в участъка влезе ДЗЗД "Царевец 22", което ще прави реконструкцията на самата улица "Царевец", предава Plovdiv24.bg.

Към момента в този сектор са концентрирани работници и машини на двете обединения. "Еко проект - Пловдив" трябва да освободи кръстовището от утре и да продължи с поставянето на тръбите на колектора в бъдещото ново платно на "Царевец" от западната страна на улицата.

Това обаче не означава, че кръстовището ще бъде освободено за преминаване на автомобили. Временната организация на движението, която е в сила до 22 април включително, се очаква да бъде удължена с официална заповед от община Пловдив.

След изтеглянето на "Еко проект - Пловдив" започва същинската работа на ДЗЗД "Царевец 22", в което влизат софийските фирми "София асфалт" и "Вейл конструкции". Това всъщност е и изпълнителят на завършения преди няколко месеца съседен обект - обновяване и реконструкция на бул. "Хаджи Димитър".

Досега консорциумът "Царевец 22" е извършвал подготвителни дейности за реконструкцията на едноименната улица. По график пускането на кръстовището със "Солунска" трябва да стане на 3 май, съобщи за "Plovdiv24.bg" Марин Янев - технически ръководител в част "Пътно строителство" в "София асфалт".

Ремонтът включва подмяна на цялата подземна и наземна инфраструктура на ул. "Царевец" между бул. "Хаджи Димитър" и бул. "Свобода" - етап I. Дейностите трябва да бъде свършена за 240 работни дни.