Щурмовите отряди на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер“ продължават да напредват в централните райони на Бахмут, а лидерът им Евгени Пригожин показа как поставя руско знаме на сградата на администрацията на града. Въпреки това Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не дават никакви индикации, че имат намерение да се изтеглят от западните части на града, пише "Рибар“ в последната си сводка за военните действия в най-горещата точка на руско-украинската война.

Съгласно информацията на руския Telegram-канал, в северната част на Бахмут щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер" продължават да напредват в района на Селище на юг от града. В хода на на боевете те напълно са овладели територия на местното 24-то училище. Освен това руски части са се доближили плътно до жп гарата.

В централните райони на града "вагнеровците" са завзели жилищните райони по улица "Борис Горбатов", а също така са установили контрол над сградата на Общинския съвет на Бахмут. Сега боевете се водят в 11-то училище 11 и близката поликлиника.

В южните покрайнини на града руските щурмови отряди са разширили зоната на контрол около стадион "Авангард“, движейки се по улица "Бахмутская“.

В момента въоръжените сили на Украйна продължават да държат западните покрайнини на Бахмут. Няма признаци за изтегляне на украинските формирования: напротив, 80 души са прехвърлени от района на Суми в Бахмут за укрепване на позициите там.

Освен това части от 5-та щурмова бригада, създадена на базата на 5-ти щурмови полк, са пристигнали в района на пътя Часов Яр - Хромово. Силите на 5-та бригада преди това са били забелязвани само в района на Торецк. Това потвърждава плановете на украинското командване да продължи защитата на Бахмут, пише "Рибар“.

На видеото: Докато руските части обхождат Авдеевка и се опитват да я хванат в "клещи", подобно на ситуацията в Бахмут, руската артилерия обстрелва интензивно града с всички видове артилерия, ракети и РСЗО.