Полкът "Азов“ забрани на стопански субекти да произвеждат продукти с изображението на шеврона на полка без съгласието на командването. Това съобщи пресслужбата на полка в Телеграм, предава "Укринформ".

"Полк "Азов“, като притежател на авторските права, категорично забранява на стопански субекти от всякаква форма на собственост да отпечатват и произвеждат продукти с изображението на шеврона на полк "Азов“ или шеврона на батальон "Азов“ без съгласието на командването“, се казва в доклада.

От "Азов“ припомнят, че изображението на шеврона на полка е официално регистрирано в Украинския институт за интелектуална собственост (Укрпатент) като знак за стоки и услуги в Украйна.

Пресслужбата на полка подчерта, че отделен отряд със специално предназначение "Азов“, съгласно заповедта на Министерството на вътрешните работи на Украйна от 14 ноември 2014 г. № 1235, е част от войскова част 3057 на Националната гвардия на Украйна.

Батальонът "Азов“ е създаден през 2014 г. като доброволческо формирование. Впоследствие е преформатиран в полк, влиза в състава на Националната гвардия.