В книгата си "Десет години за спасяване на Запада“ бившият министър-председател на Обединеното кралство Лиз Тръс обвини предшедственика си на поста Борис Джонсън за "нашествие“ от бълхи на Даунинг стрийт, предава ВВС. По думите й вина за ситуацията има Дилън – кучето на Борис Джонсън.

Министърът на финансите на Великобритания Джеръми Хънт се оплакал, че му се наложило да похарчи значителна сума за изчистването на насекомите от апартамента си.

В книгата си Лиз Тръс пише, че когато е избрана за премиер на Великобритания през 2022 година и се преместила на Даунинг стрийт 11 (сграда в съседство с официалната резиденция на министър-председателя на Обединеното кралство с по-големи апартаменти), е получила внезапен сърбеж, който продължил няколко седмици. Оказало се, че апартаментът й бил "пълен с бълхи“.

Политикът смята, че Дилън, кучето на Борис Джонсън от породата Джак Ръсел териер, е отговорен за нашествието. Джонсън взел четириногото от приют в Уелс и живеели в апартамента до Тръс.

Лиз Тръс живя на Даунинг Стрийт 11 за по-малко от 50 дни, а след нея там се настани Джереми Хънт. Той на свой ред споделил, че се наложило да използва "радикални методи“ срещу буболечките: заменил всички килими в апартамента. По думите му това сериозно е ударило джоба му.