Украинските въоръжени сили започнаха да атакуват железопътната инфраструктура на Русия с дронове. Само за една нощ бяха атакувани тягови и трансформаторни подстанции в района на Орлов и Курск, пише Telegram каналът Baza.

"Около 23 часа дронове атакуваха тягови подстанции, разположени близо до станциите Понири и Свобода в района на Курск. След 15 минути бяха атакувани тягови подстанции, разположени на участъка Змиевка-Глазуновка в Орловска област. На същия участък са атакувани и трафопостове. В резултат на това възникна аварийно прекъсване на електрозахранването на станциите Змиевка и Глазуновуа. В резултат на това два влака, пътуващи от Москва (за Белгород и Льгов), закъсняха“, посочват от Telegram канала.

Тази нощ губернаторът на Орлов Андрей Кличков информира, че регионът отново е бил атакуван от украински БЛА. В резултат са повредени съоръжения на енергийната инфраструктура в Глазуновски и Свердловски райони, което доведе до частично прекъсване на електрозахранването на редица домакинства.