Руското министерство на отбраната съобщава, че в нощта на 16 срещу 17 май, системите за противовъздушна отбрана са свалили над 100 дрона. Според информация на украинските медии дронове са ударили петролна рафинерия в руския град Туапсе, Краснодарски край. В обекта е възникнал пожар, предава УНИАН като се позовава на съобщения в Telegram.

Местните жители са посочили, че атаката с БпЛА е насочена именно срещу рафинерията в Туапсе.

В същото време представители на местния оперативен щаб заявяват, че "в резултат на падането на един от двата БпЛА е възникнала експлозия на територията на рафинерията".

Твърди се, че службите за спешна помощ са локализирали пожара и "няма жертви". В социалните мрежи са се появили съобщения от местни жители, че в града има прекъсвания на комуникацията. 

По-късно от Министерството на отбраната на Русия съобщиха, че системите за ПВО са свалили над 100 БпЛА.

"51 БпЛА над територията на Кримския полуостров, 44 БпЛА над територията на Краснодарския край, 6 БпЛА над територията на Белгородска област и 1 над територията на Курск. През нощта военноморска авиация и патрулни катери на Черноморския флот унищожиха 6 безпилотни катера във водите на Черно море", се посочва в съобщението на руското ведомство.