Доналд Тръмп коментира присъдата си по делото за "пари за мълчание" в платформата си Truth Social с поредната си дълга тирада, омаловажаваща доказателствата по делото, пише Sky News.

Предишният президент на САЩ заявява, че "не е участвал" в изписването на "юридически разходи" в бизнес документите и изразява недоумение, че подобно нещо би се считало за престъпление.

"Моят счетоводител нарече това "правен разход", на "дребния" ред за описание в счетоводната книга, "правен разход"- открито платен на моя адвокат, по това време напълно акредитиран. Не съм участвал в това посочване, но как иначе бихте го нарекли? Всъщност това беше юридически разход. Това е така нареченото "ПРЕСТЪПЛЕНИЕ", пише Тръмп.

Във връзка с това Тръмп добавя: "Моят адвокат (Майкъл Коен) по онова време направи почти всичко по NDA ("Споразумение за неразкриване на информация") и аз приех, че това, което е направил, е правилно".

Тръмп заявява, че не е направил "нищо нередно" и посочва, че NDA са "стандартни, често използвани и ЗАКОННИ".

"Ако това може да се случи на мен, то може да се случи на всеки!", пише той.

Съдебното жури в Ню Йорк призна Доналд Тръмп за виновен във финансови измами при плащания на порноактрисата Сторми Даниелс.

Сега Тръмп е изправен пред до четири години затвор. Обсъждането на присъдата е продължило близо 12 часа. В резултат на това журито признава Тръмп за виновен по всичките 34 обвинения.