"Категорично препоръчвам работата с манифестиране. Има няколко различни метода. Манифестацията е нагласата на вибрациите на честотите на случванията, които искаме да ни се случат. Щастие, благодарност, любов - това са емоции с високи вибрации, ако ние се стараем да бъдем на тези вибрации дълго и продължително, ние ще привличаме събития, хора и случки на тази честота", това каза за практиката "манифестация" в студиото на "Фокус", графичният дизайнер Ана-Мария Георгиева, чиято друга много силна страст е Вселената.

Много хора приемат новата година за шанс за ново начало, за възможност да изградят едно ново аз, има ли нещо общо започването на новата година с промяната, която настъпва у хората по това време ни отговаря Ана-Мария: 

"Единствено мотивациата и усещането за още един шанс да започнем на чисто, като според мен хората са по-склонни да си простят, че не са успели да  сбъднат част от целите си си през изминалата астрономическа година и новата година им дава шанс да помечтаят отново".

Известна практика е с настъпването на Нова година да си направим карата на мечтите, така нареченият вижън борд, относно тази практика младата дама споделя, че за нея "това е една от най-силните енергийни практики".

"Мога да нарека изработването на вижън борд изключително лесна за правене и неангажираща време и внимание след това практика, определено много вярвам в нея", казва още тя.

"От около 8 години всяка година си правя вижън борд, поне по веднъж, казвам поне по веднъж, защото често ми се случва да правя нов, защото ако през годината се появи нова цел или нова възможност се случава да преправям вижън борд или да правя нов специално за за тази цел, за да илюстрирам как аз виждам, че се случава моята мечта, да помогна на съзнанието си да приеме тази мечта за своя истина", споделя опита си Ана-Мария.

Относно до каква степен са се реализирали, визуализираните на картата на мечтите й цели, тя разкрива, че близо 80% от илюстрирате мечти за 2023-та, вече са факт. 

"Има цели и мечти, които чисто времево не съвпаднаха с астрономическата година, но съм сигурна, че ще се случат много скоро. Все пак годината е един краен срок, който сами си поставаме, а може би трябва да се случи в най-подходящото време", уточнява тя. 

"Трябва да се придържаме към положително случки, които искаме да се сбъднем и да наричаме само за себе си не може нашите намерения да касаят други хора. Дори намеренията ни  да са чисти и добри, ние можем да отговаряме само и единствено за нашите собствени цели, мечти и събития", съветва ни Ана-Мария.

"Това е практика, която забелязах през последните няколко години за себе си, че освен нещата, който искам да случвам слагам и мой снимки, на които съм била истински щастлива и развълнувана. В моя вижън борд имам снимка на мен и мъжа ми пред самолет, тъй като ние сме пътешественици и това са моментите, в който искрено се вълнувам и съм благодарна за всичко, което ми се случва, просто се пускам по течението и оставям нещата да се случват. Имам снимка и на себе си и семейството ми, защото те ме карат да се чувствам богата, защото за мен богатството не се измерва в пари, а се измерва в хилядите други неща, които ме карат да се чувствам изобилна", дава ни още съвети за по-ефективен изработен вижън борд.

На въпроса "Ако имаме вижън борд от изминалата година, а част от мечтите, визуализирани на него все още не са реалност, да ги прехвалим ли на новото табло и ако да същите снимки за визуализация ли да изберем или да заложим на нови?", графичната дизайнерска, отговаря: 

"Да със сигурност трябва да ги прехвърлим в новата година, тъй като това, че нещо не се случило в срока, който сме си определили, не значи че не е писано да се случи. Препоръчвам подмяна, дори само за освежаване, тъй като мозъкът ни е свикнал с тази снимки, които сме гледали през изминалата година, нека ги освежим да ги заредим с нова енергия, да подберем още по-подходящи, които резонират с усещането, което искаме".

Относно метода "манифестация", Ана-Мария е категорична, че това не е магия,а наука. 

"Това не е магия или нещо, което хората не могат да си обяснат, това е квантова физика, наука, доказано е че работи по този начин. Препречвам работа с манифестация, утвърждения и благодарности. Нищо не губим, когато изпробваме такива практики, единствено можем да спечелим по-добро настроение и по-розов поглед над света - препоръчвам", казва тя.

"Един от личите ми примери за манифестиране е да си вземете най-вселенското си другарче и да изиграете идна бърза игра. Идеята е да инсценирате среща все едно не сте се виждали от много време и да разкажете за мечтите си все едно са се случили съвсем скоро. Трябва да изиграете цялата емоция въодушевление и да го изпитате с цялото си тяло, с всяка клетка, да попиете емоцията с всичко, което се случва и да са  връщате към тази емоция. Идеята на този метод е да усетите чувството мечтите ви вече да са реалност", споделя работеща за нея практика за манифестация.

Често се случва да искаме от Вселената неща, който тя не е отредила за нас, именно, защото това не е най-доброто, което може да ни се случи, Ана-Мария ни отговаря, дали когато манифестираме нещо подобно се получава "сблъсък" между манифестацията и Вселената: 

"Сблъсък не бих го нарекла, бих посъветвала всички, които искат да поемат контрол над мечтите и тяхното сбъдване, да се доверят на Вселената. Аз наричам моята светлина Вселена, но всеки може да я нарича, по който начин иска - това може да е Господ, вяра, може да са ангели, светлина - въпросът е да имаме в какво да вярваме, че някой ни пази и закриля, знае по-добре от нас кое е най- доброто за нас и ни помага да стигнем до него".

А как да накараме Вселената да работи за нас? 

"Много е простичко просто трябва да започнем да бъдем благодарни за нещата, който имаме, никой не харесва вечно сърдити и мрънкащи хора, а колкото по-щастливи сме в ежедневието си, колкото по въодушевени сме от всичко, което правим, толкова повече въодушевени и щастливи хора ще привлечем в живота си", разкрива ни тайната си Ана-Мария.

"Истината е, че аз за себе си мога да споделя, вярвам че съм изключително голяма късметлийка и нещата ми се случват и внимавам много как говоря за себе си, как разказвам за мен, и как се чувствам със себе си, когато съм сама, но вярата е нещото, което кара хората да бъдат щастливи и да бъде!", допълва още тя.