Три талантливи пловдивски деца се впускат в поредното си вълнуващо приключение в "Като две капки вода“. Малките звезди на музикалната школа "Арт Войс Център“ Георги Димкин, Елена Василева и Елизабет Кирова ще си партнират съответно с Ненчо Балабанов, ДесиСлава и Люси Дяковска в новия благотворителен минисезон на тв шоуто, който се провежда съвместно с  UNICEF-България.

Специалното издание ще се излъчи на 12, 13 и 14 февруари от 20:00 часа по NOVA. Трима от 8-те малки таланти, които ще си партнират с големите звезди в Капките, са възпитаници на пловдивската школа "Арт Войс Център", основана от вокалния педагог Руми Иванова.

Най-малката – 10-годишната Елизабет Кирова, учи в Музикалното училище в града на тепетата. Третокласничката се обучава в специалност "народна музика“, но е влюбена в рокендрола. Именно с бурни рок-песни екзотичната певица е печелила досега повечето си награди от конкурси. В шоуто Елизабет ще бъде партньор на Люси Дяковска.

Георги Димкин, който влиза в дует с актьора Ненчо Балабанов, е на 11 години. Пеенето е само една от многобройните му дарби. Четвъртокласникът свири на пиано, танцува, рисува и освен това му върви и математиката. Двамата с Ненчо Балабанов са си паснали идеално от първия миг.

Макар и само на 11 години, Елена Василева се радва на всенародна известност. Малката асеновградчанка се превърна в любимка на зрителите в проекта "Нова звезда“ на "Шоуто на Слави“ преди няколко години. Оттогава насам има десетки участия в тв предавания и фестивали. Нейното изпълнение на "Кой уши байрака“ събра над 1,5 млн. гледания в социалните мрежи. Елена ще се качи на сцената на "Като две капки вода“ заедно с певицата ДесиСлава.

В момента Елизабет Кирова, Георги Димкин и Елена Василева репетират усилено в залата на "Арт Войс Център“ в Пловдив под ръководството на Руми Иванова.

Специалното издание Капките се реализира съвместно с УНИЦЕФ България и има за цел да подкрепи три каузи, свързани с децата в страната.

Водещите на мини сезона ще бъдат трима. Любимите Димитър Рачков и Герасим Георгиев – Геро ще бъдат в компанията на емблематичната водеща на Новините на NOVA Ани Салич. Сред звездите, които ще участват са също Калин Врачански, Тити Папазов, Краси Радков, Маги Джанаварова и Вики Терзийска.

На масата на журито ще седнат продуцентът Магърдич Халваджиян, водещият на Новините на NOVA Николай Дойнов, председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева и световноизвестният цигулар Веско Ешкенази.

Първият лайв на 12 февруари ще е под надслов "Закрила за всяко дете“ и ще обърне сериозно внимание на темата за емоционалното и физическото насилие над децата. Със средствата от sms гласовете на зрителите от първата вечер УНИЦЕФ ще подкрепи директно 300 деца и 250 родители в трите детски центъра "Зона ЗаКрила“ и ще работи по превенция на насилието с още 1800 деца в България.

В понеделник (13 февруари) каузата ще бъде посветена на децата, които не могат да говорят, за да получат шанс да общуват и да учат.

Във финалната вечер на "Като две капки вода за всички деца“ на 14 февруари каузата ще бъде насочена към най-малките и ще носи името "Най-добър старт за всяко дете“. Целта е да бъде обърнато внимание освен на физическото здраве и на социално-емоционалното и познавателното развитие на малкото дете, защото колкото по-рано бъдат открити затрудненията в развитието на детето, толкова по-голям шанс има то да ги преодолее. Затова УНИЦЕФ България ще работи заедно с правителството за изграждане на национална система за ранна интервенция. Със средствата от кампанията УНИЦЕФ ще подкрепи 1500 семейства в страната и ще обучи 150 професионалисти.

Известната пловдивска школа "Арт Войс Център“, основана от музикалния педагог Руми Иванова през 2014 г., вече се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на "Арт Войс Център“ неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа.

Сред най-известните възпитаници на школата са: Лидия Ганева - представила България на Детската Евровизия в Малта през 2016 г. и класирана на 4-то място във финала на "Гласът на България“ през 2022 г. ; Момичешката група 4MAGIC - победител в последното издание на Х фактор през 2017г.; Група "МАГИЯ“, която спечели полуфинала на "България търси талант“ през 2022 г.

През годините Руми Иванова реализира с учениците си проекти, записи, клипове и концерти в  националните телевизии БНТ, БТВ, Нова и ТВ7/8.

Важна част от обучението на децата в "Арт Войс Център“ са редовните  концерти с Биг Бенд Пловдив, които са сред най-очакваните музикални събития в града, както и двата големи концерта с Ку-Ку Бенд през 2021 и 2022 г.

В момента в "Арт Войс Център“ се обучават над 100 деца на възраст от 3 до 22 години.