Много сте готини, колеги. Удоволствие е да ви гледаме. Аз ви обичам, като правите такива неща. Едно е човек да говори колко сте жалки и се самонагаждате, друго е да го направите сами. Това каза депутатът от ИТН Тошко Йорданов от парламентарната трибуна, предаде репортер на "Фокус".

Той цитира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов относно дерогацията по-рано днес, припомняме: "В никакъв случай ПП и ДБ не трябва да се притесняват, ако тя влезе веднага. Гарантирам, че ако влезе веднага в зала ГЕРБ няма да мръдне от позицията си, ако мръдне - си подавам оставката".

"Сега вие сте без лидер, може би, защото аз съм сигурен, че той ще си държи на мъжката дума и ще подаде оставка. Ако не подаде - той е лъжец, мижитурка, вентилатор, фурнаджийска лопата, палачинка, която се обръща. Аз съм сигурен, че не е така. Той е мъж, който си държи на думата, но вие имате партиен проблем и ако не искате да останете без лидер - гласувайте това, което трябва да гласувате", каза Тошко Йорданов с усмивка.

"Да припомня и нещо за сглобката. Вчера наблюдавахме как заради шефа на Пирогов ДПС бодоха Асен Василев и г-н Цонев излезе зад гърба му да го гледа, случайно да не вземе да каже нещо, което не трябва и той излезе и призова за оставка на министъра, под зоркия поглед на ДПС, защото иначе... той си знае какво ще последва, явно не му харесва. Днес гледам, че има огромна радост от решението на Асен Василев в ДБ... или ДСБ по-скоро. Кирил Петков, който щъка от първи на втори ред и се прави на фикус, и не взима отношение по темите за разцеплението в партията им. Г-н Делян Добрев пък, който орева вселената за тази дерогация, за лошите руснаци, интересно къде е в момента, защо го няма в залата? Където си изтегля сам предложението... Така че да, колеги. Това е удоволствие. Още по-хубавото, от което не можете да избягате е, че това всичко го гледат хората. Тя тази сглобка накрая ще се счупи", каза иронично Йорданов и предупреди, че може би отново ще се стигне до избори.

Според него ГЕРБ ще загубят много, ДПС са железни, а ПП и ДБ да му мислят, защото ще имат сериозен проблем.

"Благодаря ви за удоволствието, което ни доставихте на нас опозицията. Знам, че това ще продължи. Знам, че след седмица, 10 дни - пак ще гледаме дерогацията, не знам може и по-бързо да дойде. Кирил Петков, милият, той пък избяга от залата, Делян Добрев утре ще изприпка с нещо ново за дерогацията. Този сериал ще си го гледаме пак, печелите Оскар за малоумен филм", отново заяде управляващите Тошко Йорданов.