ПП "Български възход" изразява съпричастност към пострадалите от наводнението хора. "В този този тежък за тях момент е важно всички и граждани, и институции, да обединим усилията си и да помогнем според възможностите си. В рамките на следващата седмица ПП "Български възход" ще организира във всички областни центрове пунктове за събиране на храни, вода и други продукти от първа необходимост за нуждаещите се. Събраните продукти ще бъдат предоставени на пострадалите общини", заяви в предаването 120 минути на БТВ лидерът на партията Стефан Янев.

ПП "Български възход" изказва благодарност на спасителните екипи от всички институции и служби за добрата и навременна работа по евакуирането на хората, вследствие на което не е допуснато да има жертви от стихията.

"Не беше направено нищо за гарантиране на доставките на газ нито в общоевропейски план, нито на ниво българско правителство“, каза още Стефан Янев за газовите доставки.

"Европейските водачи за 6 месеца не намериха начин да търсят солидарно решение за гарантиране на доставките. В чисто вътрешен план в българския парламент се появи една коалиция, да я наречем анти " Газпром“, която имаше най-малко 140 депутати. Тя не направи нищо, да спре транзита на този газ“, допълни още той.

Според него Европа е трябвало да направи обща политика във връзка с снабдяването на газ. "Това трябваше да е солидарна политика за всички страни членки, а не страните членки да се спасяват поединично. Миналата седмица чух австрийският канцлер да изказва същата теза“, добави той.