Държавата има много какво да направи по отношение на сектор "Земеделие“ и това е част от нашата програма, която ние ще реализираме при участие в управлението. Това заяви ген. Стефан Янев, председател на "Български възход“, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. Той припомни, че субсидия се дава на площ, а не на реализирана продукция и това трябва да се промени, за да се получи български микс по правилния начин“, допълни той. Самият микс, който имаме в момента в производството, и субсидии, които се дават, те се дават в един така да се каже не много ефективен начин“, посочи Янев.

"В много отношения – и по отношение на производството на зеленчуци и плодове, и по отношение на създаването на механизми, които на принципа на кооперациите да са в състояние съответните фермери да предават своята продукция в този тип кооперации, които да ги реализират на пазара“, посочи Янев.

"По отношение на общите ни действия с Европейския съюз, мисля, че тук има едно много широко поле за изява“, отбеляза Стефан Янев. Това е въпрос на лидерство – лидерството както в България, така и лидерството на Европейския съюз, който трябва целенасочено да търси тези решения за целия съюз по възможно най-добрия начин и със съответната солидарност между страните членки.

Евелина БРАНИМИРОВА