Вчера, в интервюто си по бТВ допуснах сериозна фактологична грешка относно темпото на “усвояване" на средствата по НПВУ. Дължа извинение на зрителите на предаването. Също така се извинявам искрено на г-н Атанас Пеканов, млад учен и технократ, може би (и дано) скоро и български политик, когото много уважавам, въпреки съществените различия във възгледите ни по доста въпроси. Това написа евродепутатът Радан Кънев след участието си в bTV. 

Последава и реакцията на бившия вицепремиер Атанас Пеканов, който заяви следното: "Влудяващо е наистина, когато хората, които по цял ден ни се представят като най-компетентни, носители на истината и прогреса, всъщност нямат идея какво говорят и правят. Радан Кънев по BTV например току-що на въпроса защо няма получени пари по Плана за възстановяване и устойчивост в последните 9 месеца, както казах вчера, каза че това било напълно невярно, не можело да се говори така! - бил получен успешно един транш (за 600 милиона евро) и бил подготвен напълно следващият (това след объркания му отговор, че всичко щяло да стане в идните седмици). Какви глупости!"

В отговор на Пеканов, Радан Кънев написа: Никой не е безгрешен, но почтените (а и непочтените, но разумни) хора си признават. Той е направил основателни възражения срещу моето грешно твърдение. С други части от позицията му съвсем не съм съгласен, но това е спор за интерпретации, а не за факти. За фактите, като обществени фигури, имаме дълг да говорим само истината.