В момента сме в цикъл от множество празнични дни. Не всеки разполага с автомобил и придвижването от точка до точка в България е възможно или със железницата, или с автобус. Не бива да забравяме, че тепърва предстои и активният летен сезон, през който пътуванията скачат в пъти.

За БДЖ оплакванията са безкрайни – от закъснения, до ниска хигиена и безкрайно лангъркане. Вторите – междуградските автобусни линии, са сякаш по-предпочитаните. Но, дали с основание!?

Читател на "Фокус" сподели с нас премеждията си от пътуването по дестинацията Варна – София.

Умишлено няма да споменем превозвача. Не само за да му "пазим имиджа", но и защото всички си приличат.

Нашата читателка разказва, че в рамките на три дни й се наложило да пътува по направлението София – Варна и обратно. Ползвала различни превозвачи, но комфортът й бил еднакво некомфортен.

Момичето е високо 174 сантиметра и от снимките е видно, че коленете й опират в предната седалка. /виж галерията/

Тази практика на автобусните превозвачи за пренабиването на допълнителни редове, не е новост, но в крайна сметка – плащаме и изискваме комфорт.

Една от "екстрите" в автобусите – вътрешната тоалетна не е работила, а шофьорът си спира по график, че път го чака. Човекът вина не носи, не го упрекваме.

Другата неприятна изненада била, че когато автобусът най-сетне спрял за почивка, пред обществената тоалетна нямало леличка... Модерна работа – вече са с автомати и ако нямаш стотинки, мисли му...

Цената на "облекчаването" също е забележителна – 1 лев и 50 стотинки. Пътниците без дребни започват спешна обмяна на банкноти. Първите печелят, другите са на подаяние.

Повече подробности са излишни. Всеки сам да прецени и лек път и весели празници!