За първи път у нас бе отслужен молебен за православния здравен служител в храм-паметника "Св. Александър Невски“ от наместник-председателя на Светия Синод на Българската православна църква Григорий Митрополит Врачански, предава "Фокус".

Припомняме, че в свое заседание Светият синод прие това решение по предложение на началника на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, като се предвижда молебенът да бъде включен в църковния календар и да се извършва ежегодно във всички епархии.

На събитието присъстваха генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и други представители на ръководството на ВМА, медицински сестри от екипа на лечебното заведение г-жа Десислава Радева – съпруга на президента на Република България, г-жа Милка Василева – председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, проф. Александрина Воденичарова, д.м.н. – декан на Факултета по обществено здраве към МУ-София, и други официални лица, съобщиха от ВМА на страницата си във Facebook.