***

София.

От 11.00 часа в град София, Парк хотел "Витоша“ ще се проведе тържествената церемония по обявяване на резултатите от годишното национално проучване за определяне на Индекс на административния капацитет на държавната администрация в Република България.

***

София.

От 11.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе Пресконференция на тема: "Има ли детско правосъдие в България“.Данните са резултат от създаден и реализиран от Българското училище за политика "Димитър Паница“ проект "На фокус: Реформата в детското правосъдие“. Проектът цели да подпомогне въвеждането на възстановително правосъдие за деца в България и се финансира от оперативна програма "Добро управление“(ОПДУ), съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейския съюз.

***

София.

От 14.00 часа, в Гранитна зала на Министерския съвет ще бъде представен проектът на Националния план за борба с рака в Република България 2030. В събитието ще участват министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова, представители на ключови организации като Българско онкологично научно дружество, Български лекарски съюз, Български фармацевтичен съюз, Асоциация на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM), Българска Генерична Фармацевтична Асоциация (БГФармА), Национална пациентска организация, Асоциация на пациентите с онкологични заболявания и други.

***

Белоградчик.

Международен събор на прохода "Кадъ боаз", ще се проведе на Българо-сръбска граница.

13.00ч. Отваряне на границата;

19.30ч. Оркестър "Монтана"

23.00ч. Затваряне на границата.

***

Варна.

От 16.00 часа в Градската художествена галерия “Борис Георгиев" - Варна, художникът Радко Мурзов ще представи първите екземпляри на каталога на Детската школа по живопис

***

Видин.

От 15.00 часа в залата на Общински съвет - Видин заместник-кметът по европейски политики и инвестиции на Община Видин Десислава Тодорова ще участва в среща-дискусия с екипа на Дунавска мрежа и Европейска къща, Будапеща и ще поднесе приветствие. По време на срещата ще бъде представен проект "По течението на река Дунав“ и ще ще се дискутирана темата за мястото на бизнеса в новата Транснационална програма "Дунав“.

***

Добрич.

От 17.00 часа в Градски парк "Свети Георги“ ще се проведе Концерт на Духов оркестър – Добрич

Диригент Стоян Монов

***

Добрич.

От 19.00 часа е Младежки център – Добрич, Концертна зала ще се проведе спектакъл "Втори меден месец“ на Театър "Искри и сезони“

***

Перник.

От 11.00 часа в заседателна зала "Струма“ на Областна администрация – Перник, ще се проведе Областен щаб за превенция и предотвратяване разпространението на COVID-19.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в с. Бъдеще ще се проведе празника на селото, с водосвет и празнична фолклорна програма.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Регионален исторически музей ще се проведе лекция за деца на тема "Величието на античния град Августа Траяна“