Днешният ден е много успешен. Този закон е ключът на България към Шенген. Този закон е ключът на България към три процента дефицит и най-вече този закон е ключът към истинската борба с корупцията. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков след приемането на законопроекта за противодействие на корупцията, с който се реформира КПКОНПИ, предаде репортер на "Фокус“.

"Този закон беше синхронизиран с Европейската комисия и беше основен критерий пред нашите колеги от Нидерландия. Те не искаха просто да бъде приет, а да бъде прието по начин, по който и те ще вярват, че ще работи', каза още Петков.

Според него реформата на КПКОНПИ дава заявка за готовността на страната ни да се бори с корупцията и на институционално ниво. 

"Днес показахме пред европейските ни партньори, че не слагаме закони, за да отметнем законодателство, а да правим закони, които наистина имат шанс да направят институционално борбата с корупцията", смята съпредседателят на ПП-ДБ.

Той изрази надежда, че управляващото мнозинство ще продължи по същия начин и със същата мотивация с реформата на службите.