"Има такъв народ" иска допълнително време преди разглеждането на доклада от комисията, която проверява договора между "Булгаргаз" и турската "Боташ", тъй като постъпили притеснителни секретни документи за договора в парламента. Това съобщи пред журналисти Павела Митова, предаде репортер на "Фокус"

Договорът между "Булгаргаз" и турския газопреносен оператор "Боташ" бе сключен в началото на 2023 година от служебното правителство на Гълъб Донев. Той е с хоризонт на действие от 13 години. 

Пред журналисти Павела Митова обяви, че всички депутати от комисията били се обединили около становището, че в договора имало проблеми, а финансовите щети за България били за милиони. 

Тя дори предложи да се проведе закрито заседание, на което всички депутати да бъдат запознати с параметрите на сделките. Митова предупреди, че ще има последствия ако договорът не бъде разгледан в рамките на това Народно събрание.

Попитана от къде са дошли притеснителните документи, които са наложили повече време, тя каза, че те са дошли от "Българския енергиен холдинг".