Единственият българин в тенис елита Григор Димитров отново нямаше късмет по отношение на физическото си състояние в турнирите от “Големия шлем" през последните две години.

Димитров спечели първия сет с 6:4 срещу Стийв Джонсън за 37 минути, когато внезапно разтегна аддуктора на левия крак и нямаше как да продължи участието си. Той в типичния стил се опита да довърши двубоя и дори успя да осъществи връщане на пробива във втория сет, но при 3:5 реши да прекрати играта.

През 2021 година на Australian Open Димитров бе възпрепятстван от контузия да довърши Аслан Карацев на четвъртфиналите и трябваше да приеме обрат, а точно болките в кръста го лишиха от успех на “Ролан Гарос" и US Open.

През 2009 година при дебюта си на "свещената трева" в Лондон, отпадна по подобен начин от руснака Игор Куницин с 6:3, 0:6, 0:3 и отказване поради контузия.

Независимо от печалното приключване на кампанията на Димитров на "Уимбълдън", той ще се завърне в "Топ 20" и ще заеме 19-а позиция след края на турнира, заради решението на организаторите да не присъждат ранкинг точки.