***

София

От 10:00 ч. ще се проведе заседание на Министерския съвет.

***

София

От 10:00 ч. в Гранд хотел, София Национален клуб на жените към ПП "Демократи за силна България“, съвместно с Фондация "Конрад Аденауер“, ще проведе конференция на тема "Насилието в семейството и общността - превенция и правозащитни механизми“.

***

София

От 10:00 ч. до 12:30 ч. в хибриден формат – онлайн и присъствено в Конферентната зала на Института на адрес гр.София, ул. "Аксаков“ №3, ще се проведе дискусия за енергийната бедност в България.

***

София

Във връзка с изключване на уличен водопровод на ул. "Околовръстен път“, старата отбивка за ж.к. "Младост“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 23:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в:

ж.к. "Младост 2“

ж.к. "Младост 3“

ж.к. "Младост 4“

ул. "Околовръстен път“ от кръговото за ж.к. "Младост 4“ до шоурум "Хюндай"

м. Детски град - района между ул. "Самоковско шосе“, ул. "Синя светлина“, ул. "Проф. Асен Киселинчев“, ул. "Синаница“, ул. "Хитър Петър“

ж.к. "София Вилидж“.

***

Пловдив

В 11:30 ч., в палата 6 на Международния панаир в Пловдив вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие 30-ата Международна селскостопанска изложба АГРА, 29-ата Международна изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ и 27-ата Международна изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии ФУДТЕХ.

***

Кюстендил/b>

Тържествено открита ще бъде паметна плоча на почетния гражданин на Кюстендил Иван Момчилов. Тя е изработена от кюстендилския склуптор Мите Чудомиров. Съорганизатор на събитието е Община Кюстендил, а поставянето на паметната плоча е по предложение на Инициативен комитет от село Соволяно – родното село на българския политически и обществен деец.Събитието ще се проведе непосредствено след отбелязването на 79-годишнината от спасяването на българските евреи, което ще започне в 11:00 часа на паметника на Димитър Пешев.