Не купувайте или не наемайте апартамент, ако разберете, че съседът има булонка или пинчер. Правилото важи за всички декоративни породи кучета с размер, който не надвишава 2-3 килограма живо тегло.

Тези малки зверчета не спират да лаят 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Вината не е в тях, а в размера и вродения страх – от всеки, всичко и т.н. Правят се на пазачи, а всъщност само всяват смут и суматоха. Много са сладки, гальовни и красиви, но не са "добри съседи".

В същото време едно голямо куче, порода овчарка, или пък лабрадор, голдън, хъски и т.н. да не изброяваме, са тихи. Тези кучета лаят само с причина и не нарушават "звуковото равновесие" на входа.

От друга страна, големите кучета плашат много хора и не е приятно да ги засечеш по стълбите или в асансьора, ако не са с повод и наморник.

Любителите на домашни любимци знаят, че има много собственици, които не отдават имот, ако имаш куче или котка. Проблеми със съседите също се получават често.

Казват, че любимецът и стопанинът си приличат. Ако вие сте добър съсед, научете и кучето си да бъде такова. 

Казват още, че хора, които не обичат животните, не са добри хора. Нека се научим да живеем заедно, да не си пречим, а да възпитаваме поносимост  и любов.