Кметове на села от община Кюстендил поискаха съдействие от областния управител заради чести проблеми с електрозахранването, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Според кметовете проблемите са от години. "По места се случват токови уреди, правят се профилактики и то зимно време. Обаждаме се, търсим отговори, препращат ни към електронния сайт на дружеството. Жителите пък търсят нас. Многократно сме се обаждали на националния телефон. Молим за някаква облекчена връзка с дружеството, а не да изчакваме по 15-20 минути, да се освободи оператор, да изслушаме какво се случва на цялата територия и едва тогава да се свържем“, каза Екатерина Николова, кметски наместник на село Долна Гращица. По думите й не се е случило и обещаното прочистване на трасетата в населеното място. Кметският наместник посочи, че не е целта да се поражда конфликт, а да се намери решение на проблемите.

Кметовете посочиха, че на 16 и 17 февруари е имало многократни прекъсвания, а от дружеството са посочили, че нямат аварии или планирани прекъсвания. През годините жителите на селата са подавали жалби, дори и колективни, но без резултат.

Кметовете посочиха, че има хора, които са избрали да си закупят къщи в селата, но поради проблемите с електрозахранването са изразявали съжаление, че са направили такива инвестиции. "Молим за съдействие, отношение, организация на работа и проблемите да бъдат отстранени“, каза Екатерина Николова. След срещата с областния управител на Кюстендил стана ясно, че отговор на поставените въпроси ще има в срок до един месец.

Венцеслав ИЛЧЕВ