Театрален маратон за деца ще се проведе в Кюстендил. От Общинския театър в града под "Хисарлъка“ съобщиха за "Фокус“, че за най-малките почитатели на този вид изкуство предстои интересна среща с приказни герои. От днес до 17 май ще бъдат изиграни 13 представления на постановката "Червената шапчица" по Шарл Перо.

Мястото за приказната среща е "Камерна зала“ на Общински драматичен театър – Кюстендил. Драматизацията и режисурата са дело на Илона Господинова. Участват Илона Господинова и Константина Самарджиева - Масерлиева. Гостува Театър "Гестус“ от Благоевград.

Познатата приказна история ще придобие съвременен звук, изпълнен със забавните приключения на героите отвъд познатото и очакваното. Чрез средствата на кукления театър, актьорите ще разкажат и покажат на детската публика, как се създава спектакъл, а героите ще оживяват един след друг под майсторското им кукловодене.

Това е историята, за едно момиче на име Катя, което много обича баба си; за бабата, която няма време да се разболее; за един навъсен заек и за сивия вълк, който съвсем не е толкова зъл.

Именно поучителните случки и ситуациите, в които попадат героите, ще оставят размисли и изводи, които зрителят ще направи за себе си. А как завършва тази история? Разказана с много настроение, музика и песни, ще разберете, ако я преживеете заедно с героите.