Съвместна операция по пътна безопасност на ученици от две училища в Бобов дол се проведе заедно с полицаи в Деня на училищното самоуправление, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Дни преди лятната ваканция и в Деня на училищното самоуправление третокласници от училище "Христо Ботев“ и училище "Никола Вапцаров“ гостуваха в Районно управление - Бобов дол.

Денят започна с инструктаж как да осъществят контрола за гарантиране на пътната безопасност заедно с пътните полицаи. В съвместните действия бяха проверени повече от 20 моторни превозни средства и, за радост, водачите  и пътниците бяха в изрядност – представиха документите си за упражняване на проверките, ползваха обезопасителни колани.  Младите партньори на полицаите им пожелаха безаварийно пътуване и да пазят децата на пътя.

В Деня на училищното самоуправление децата се запознаха с работата на полицията и по линия на охранителната дейност,  и с четириногия полицай Ирко, гостуваха на пожарникарите от Районната служба ПБЗН и се убедиха, че с огъня не се играе.

Всички участници в инициативата получиха свидетелство на образцов участник в движението. Притежаването на това Свидетелство им носи   право да дават съвети за безопасно участие в движението. Домакините и гостите си пожелаха Весела и безопасна ваканция!