"До три години покривите на общински сгради и детски градини във Велико Търново ще са с фотоволтаици“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . До 2025 г. на покривите на административната сграда на Община велико Търново, на тази, в която се плащат местните данъци и такси на ул. "Караминков“ 19. както и ДКС "Васил Левски“ ще бъдат изградени фотоволтаични централи. Това е заложено в краткосрочната общинска програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници … Какво още включва плана вижте във вестника.



"Бившият кмет на Стражица продавал общински имоти на шофьора си, а после съпругата му ги откупувала“ е друго заглавие от първа страница. Върховният административен съд потвърди решение на КПКОНПИ за установен конфликт на интереси на бившия кмет на Стражица Румен Павлов, известен като Пантерата. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. За екс градоначалника на Стражица е констатирано, че е допуснал нарушение, след проведена тръжна процедура през 2016 година … Подробностите ще откриете в "Борба“.



В изданието е поместен и материал за майка на три деца, която се бори с онкологично заболяване и се нуждае от финансова помощ, за да живее.



"Продават предприятия и хотели заради дългове“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Шест производствени имота в областта са обявени за продан заради натрупани задължения, сочи Регистърът на публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители. Най-високата цента от 2 250 756 лв. е за обект в старата столица с площ от 9202 кв. м. Той се продава заедно с шест сгради с административна, производствена, складова и друга дейност … Какви други имоти предлага пазара в региона и какви са цените, научете от ежедневника.



"Етър" гони задължителен успех на старта“ е друга новина от днес. "Етър" стартира пролетния полусезон във Втора лига с домакинство срещу "Септември" (Симитли). Мачът е в събота от 14:00 ч. на стадион "Ивайло". Главен съдия е Стоян Арсов с асистенти Марин Бонев и Тодор Вуков. Съперникът е предпоследен в класирането и "виолетовите" се нуждаят от задължителна победа в преследване на завръщането в елита … Каква е подготовката на болярите и каква ще е стратегията им научете от "Янтра ДНЕС“.



Страница втора пише "Отново търсят кой да подмени водопроводите на четири улици“.