През последните 72 часа дежурните противопожарни екипи в РДПБЗН- Шумен са отработили 13 сигнала за произшествия, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен.

В петък са ликвидирани пожари в комин на кооперация на ул.“ Средец“ в Шумен, в сухи треви в землището на село Струйно, метален контейнер за смет на ул.

“ Фридрих Енгелс“ в кв. Дивдядово, в сухи треви в землището на село Черна, в сухи треви в землището на село Кочово, в комин на къща на ул.“ Св.св. Кирил и Методий“ във Велики Преслав. Пожарите са без нанесени материални загуби.

В обедните часове на 28 януари спасителен екип от Шумен е изпратен на жп мост до старата мототехника в града след получен сигнал за паднало момче. Екип на спешна помощ го прегледал, откаран е за допълнителни прегледи в шуменската болница.

В 03:20 часа на 29 януари е приет сигнал за пожар в стая на къща на ул.“ Стара планина“ в Шумен. Към адреса са насочени два противопожарни екипа. След пристигане огнеборците заварили в пламъци цялата сграда. Пожарът, който тръгнал от неправилно ползване на печка на твърдо гориво, е ликвидиран с помощта на 8 тона вода. Унищожена е около 30 кв.м. покривна конструкция, , дървена дограма, домашно имущество и лична карта на ползвателя на имота. Спасени от опожаряване са две съседни сгради.



В ранните следобедни часове в съботния ден е погасен пожар в сухи треви в село Струйно. Пожарът е без материални загуби.

Три часа след полунощ е потърсено съдействие за пренасяне на болен с ковид 19 мъж от жилището му на ул.“ Август Попов“ до линейка.