Цветен Великденски базар обедини около благотворителна кауза социални заведения, ползватели на социални услуги, детски градини, ясли и училища в града. Организатор на събитието е Община Шумен. Зад благородната инициатива застана целият екип на зам.-кмета по "Социална политика и здравеопазване" д-р Светослава Хайнова, който обедини усилията си в подкрепа на Мирал Мустафа. Средствата, събрани от базара ще бъдат дарени на семейството й за спешна животоспасяваща операция. Това съобщиха от общината.

В инициативата се включиха кметът на Шумен проф. Христо Христов, Николай Колев- зам.-кмет по "Икономическо развитие" и секретарят на Община Шумен Христо Павлов. Те имаха възможността да поздравят лично за положения труд участниците в лицето на педагогическите специалисти, социалните работници и ползвателите на социални услуги в града. За доброто настроение на най-малките бе подготвена специална анимация с много забавни игри и музика.

На 5 май всички шуменци и гости на града ще имат възможността да бъдат част от празничен концерт, в който ще вземат участие детските ясли и градини, и ученици от Средно училище "Сава Доброплодни" на изградената сцена на пл. "Кристал".