40-годишен мъж, адресно регистриран в Несебър, бил установен да шофира след употреба на алкохол и след положителна на кокаин проба, съобщиха от ОДМВР-Шумен. Минути преди 04:00 часа на 6 май екип на пътна полиция подал сигнал за спиране на водач на лек автомобил Ауди с шуменска регистрация. Не спрял и напуснал мястото. Бил последван от полицейския екип. На ул."Елин Пелин" в кв. Макак водачът бил спрян за проверка. Зад волана на автомобила бил 40-годишен мъж с адрес в Несебър. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,22 промила алкохол в издишания въздух. Дръг чекът отчел положителна на кокаин проба. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен. Автомобилът е иззет. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

35-годишен мъж от Каспичан бил установен да шофира след употреба на кокаин. Проверката от екип на РУ- Нови пазар била извършена на 2 май около 20:15 часа в кв. Калугерица. Спрян бил водач на лек автомобил Мерцедес със софийска регистрация. Зад волана бил 35-годишен местен жител. Тестът с дръг чек отчел положителна на кокаин проба. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

На 3 май при извършени проверки са установени и задържани двама водачи, които са управлявали след употреба на алкохол. Около 10:15 часа в слео Нова бяла река за проверка бил спрян водач на лек автомобил Нисан. Зад волана бил 22-годишен мъж от Върбица. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са 1,78 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът отказал да даде кръвна проба за анализ. Автомобилът бил предаден с протокол, водачът е задържан за срок до 24 часа, образувано е бързо производство.

36-годишен мъж от Шумен бил установен да шофира с 2,16 промила алкохол в издишания въздух. Проверката била извършена около 19:20 часа на 5 май на бул. "Симеон Велики" в Шумен . Мъжът бил зад волана на лек автомобил Опел Корса. Тестът с дрегер отчел 2,16 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ, след което бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство.

41-годишен неправоспособен мъж от село Лятно бил установен да шофира в срока на влязло в сила наказателно постановление за шофиране без книжка. Проверката била извършена около 09:30 часа в село Долина. За проверка бил спрян водач на лек автомобил Деу "Ланос" с шуменска регистрация, управляван от местен жител. Не представил свидетелство за управление, а след справка станало ясно, че не никога не е притежавал и управлява в срок на изтърпяване на наложено наказание. Образувано е бързо производство.