На 25 януари от 10:30 ч. ще се проведе първият семинар по проект COMPAIR, тригодишен проект по програма HORIZON 2020, чиято цел е справяне с проблемите със замърсяването на въздуха в Пловдив и София: Предизвикателства и възможности при използването на гражданска наука. Семинарът се организира съвместно от Енергийна Агенция - Пловдив и Асоциация за развитие на София, с подкрепата на Община Пловдив. Това съобщиха за Радио "Фокус"- Пловдив от пресцентъра на общината.

По време на семинара ще се дискутират възможностите за разработване на нова стратегия на местно ниво за справяне с проблемите за качеството на атмосферния въздух. Събитието има за цел да събере ключови заинтересовани страни от местни и национални власти, индустрията, научния сектор и гражданското общество. След кратка презентация на проекта COMPAIR, участниците ще могат да дискутират помежду си и да изразят мнението си по решаването на проблема със замърсяването на въздуха в градовете.

Срещата ще открие зам.-кметът по екология Анести Тимчев. Поканени са още представители на Община Пловдив, РИОСВ - Пловдив, РУО - Пловдив, НПО-та, активни граждани и представители на бизнеса.

Поради настоящата епидемична обстановка събитието ще се проведе в електронна среда.