Плажовете в района на Лос Анджелис бяха затворени този уикенд след безпрецедентен разлив на отпадъчни води от канализация, съобщава американския вестник The Hill. Поради повреда в канала Домингес, който се влива в пристанището на Лос Анджелис, в морето са попаднали до 26,5 милиона литра непречистени отпадъчни води, пояснява изданието, като допълва, че това е най-големият подобен разлив в историята на региона.

След разлива окръг Лос Анджелис, Оук Ридж и Лонг Бийч наредиха затварянето на няколко плажа. Отпадъчните води се изляха и по улиците на града след разлива, пише вестникът. Репортерът Джесика Де Нова написа в социалната мрежа "Туитър“, че един от кварталите на града е "изпълнен с ужасни миризми“ и река от отпадъчни води тече по улицата, добавяйки, че жителите "се надяват властите да направят повече, за да подобрят качеството на живот тук“. Разливът затвори достъпа до морето от Лонг Бийч до Сийл Бийч, а спасителните организации за диви животни очакват съобщения за засегнати морски обитатели.

Инспекторът на окръг Лос Анджелис Джанис Хан призова за обстоен преглед на тръбопроводите и канализационната инфраструктура, за да се установи дали има повреда в мрежата. "Изтичане от такъв мащаб е опасно и неприемливо и трябва да разберем какво се е случило“, подчерта инспекторът в изявление.

Превод и редакция: Тереза Герова