За осма поредна година фондация "Искам бебе“ ще има собствена къщичка на Коледния базар в града, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. Тя им е предоставена безвъзмездно от Община Велико Търново. В рамките на два дни – 25 и 26 декември в един от дървените павилиони в парк "Марно поле“ "Искам бебе“ ще предлагат ръчно изработени подаръци, сувенири и украшения. Всеки, който иска да помогне на каузата, може да си купи нещо и/или да дари в кутия с логото на фондацията. Събраните пари отново ще са за двойки с репродуктивни проблеми от региона.

"За предстоящото участие в базара имаме нужда от поне двама доброволци, които да се включат за по няколко часа на ден на ротационен принцип зад щанда в къщичката. Всеки, който има възможност и желание може да се свърже с нас чрез фейсбук страницата ни или на тел. 0886/ 801 309“, допълва Вероника Михайлова, координатор на фондацията за региона.

Според статистиката около 145 000 двойки в България не могат да имат дете, а близо 40 000 се нуждаят от донорски генетичен материал. Като неправителствена организация фондация "Искам бебе“ вече 15 години търси начини за оказване на допълнителна подкрепа - информативна, логистична, психологическа, и не на последно място - финансова. Чрез различни инициативи и в тясно сътрудничество с крупни дарители и частни лица доброволците на фондацията също помагат в каузата за разрешаване на демографския срив у нас.

Луиза ТРАНЧЕВА