Двама специалисти по репродуктивно здраве пристигат в Горна Оряховица. Те ще консултират двойки напълно безплатно в новооткрити кабинет по репродуктивно здраве в местната болница, предаде кореспондент на "Фокус“. Железничарският град приема ембриологът Искра Антонова, която е родом от Горна Оряховица и акушер-гинекологът с 25-годишен опит в репродуктивната медицина д-р Георги Николов. Записването за прегледите, които ще са на 25-ти май /събота/ от 13:30 до 16:00 часа вече започна.

Д-р Николов е и ESHRE сертифициран старши ембриолог. Ръководител е на сектора по асистирана репродукция в столичния Медицински център "РепроБиоМед".

Той е и преподавател в Медицински университет – Плевен по гинекологична ендоскопска хирургия.

Заедно с експерти от МЗ д-р Георги Николов е съавтор на Клиничен стандарт "Асистирана репродукция" и на свързаните с това наредби към Закона за здравето.

Предварителното записване става чрез координатора на фондация "Искам бебе“ за Горна Оряховица Радина Димитрова, телефон 0888 26 67 74.

Утвърдени имена в репродуктивната медицина ще продължат да дават консултации в специализирания кабинет в Горна Оряховица, който е единствен за съседните области и четвърти в страната. Намира се на етажа на АГ отделението в горнооряховската МБАЛ "Св. Иван Рилски" - Горна Оряховица.

Беше открит в началото на май от Община Горна Оряховица, в партньорство с фондация "Искам бебе“ и общинската болница. Това е част от мерките за стимулиране на раждаемостта, предприети от ръководството на Общината.

Информация за предстоящите посещения на специалистите по асистирана репродукция ще се публикува своевременно чрез профилите в социалните мрежи на трите партниращи си страни.