По повод на излъчен в медиите материал за автомобили, нарушаващи Закона за движение по пътищата, Областна дирекция на МВР даде обяснение, предаде кореспондент на "Фокус".

От полицията уточняват, че в рамките на деня, в който материалът е излъчен служители на ОД на МВР - Велико Търново са предприели проверка. В хода й е установено, че на 10 май тази година, около 18:30 часа в Самоводене два леки автомобила, управлявани съответно от 51-годишен мъж от Велико Търново  и от 41-годишен от Свищов са предприели маневри изпреварване, при наличие на хоризонтална маркировка, забраняваща подобна маневра. Още същия ден е установена самоличността и местонахождението и на двамата водачи.

Шофьорът от Търново вече е санкциониран, същата съдба очаква и този от Свищов. Законът в такива случаи предвижда отнемане на 10 контролни точки и парична санкция.

"Апелираме гражданите да спазват Закона за движение по пътищата, в случай, че станат свидетели на нарушения своевременно да сигнализират на тел. 112 или в интернет страниците на МВР", призовават от полицията.