Три важни срока, които касаят предстоящите избори за Европейски парламент и за народни представители, изтичат на 25 май. Това припомнят от Община Горна Оряховица.

До края на тази седмица избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си на глас в изборното помещение, трябва да подадат заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия.

В същия ден е и крайният срок за хората, които ще искат да упражнят правото си на вот по настоящ, а не по постоянен адрес, като молба за това може да се подаде и онлайн.

Също до 25 май се подават заявления за гласуване на друго населено място от кандидати за народни представители, членове на ЦИК и на РИК, както и наблюдатели, регистрирани в ЦИК.

От Община Горна Оряховица уверяват и, че ще осигурят специални дежурства за удобство на гражданите в двата почивни дни – 24 и 25 май. Гласоподавателите, които желаят да подадат заявление за някое от тези обстоятелства, могат да го направят до 17:00 часа на 25-ти /събота/.

За предстоящите избори на 9 юни секции №50 и №52 в квартал Гарата ще бъдат обособени на ново място. Досега те се намираха в ОУ "Св. Паисий Хилендарски“. Тъй като предстои ремонт на сградата, има издадено строително разрешение и реално тя вече е строителна площадка, двете секции ще бъдат преместени в ДГ "Божур“.

"Създали сме организация за изборния ден, стаите в детската градина са достатъчно големи, за да може да се обособят секции. Учебното и детското заведение се намират на близко разстояние и смятаме, че това няма да затрудни избирателите, живеещи в този район", уточни секретарят на Общината Габриела Шилкова.