Седми двубой ще определи новия носител на купа "Стенли". Шампионът в NHL ще бъде решен в ранните часове на вторник, 25 юни, след като през миналата нощ в мач № 6 от серията Едмънтън Ойлърс победи с 5:1 гостуващия Флорида Пантърс и изравни резултата на 3:3 успеха.

"Нефтодобивниците" са на път да направят едва втория обрат oт 0:3 победи в серията за купа "Стенли", като единственият подобен случай е от сезон 1941/42, когато Торонто Мейпъл Лийфс обръща Детройт Ред Уингс.

В "Роджърс Палас" домакините от Едмънтън успяха да вземат преднина още в осмата минута чрез Уорън Фьогеле, а в началото на втория период и в края му Адам Енрике и Зак Хайман доведоха резултата до 3:0.

Александър Барков върна надеждите на Флорида с попадение по-малко от две минути след старта на последната третина, но в самия край на срещата Райън МакЛауд и Дарнел Нърс с голове на празна врата оформиха успеха на Едмънтън.

Седмата среща от серията ще е в Сънрайз, където "пантерите" спечелиха два от предишните три мача. Последният двубой бе взет от Едмънтън с 5:3.