Футболистите на ПФК Пирин Благоевград стартираха лятната си подготовка за сезон 2024/25. Общо 28 състезатели излязоха за първо занимание на стадион "Христо Ботев“ в Благоевград, водени от старши треньора Олександър Бабич.

Преди заниманието, изпълнителният директор Милен Стефанов представи новия спортен директор Бойко Величков пред отбора, като пожела попътен вятър и успешна подготовка.

Първа тренировка с Пирин днес направи левият краен защитник Борис Иванов, юноша на клуба, който през миналия сезон се състезава за Добруджа (Добрич).

В днешната тренировка участие взеха трима състезатели, които са на проби. Украинското крило Богдан Коваленко и крайните защитици Христо Петров и Денис Бучев.

С отбора тренировки започнаха и юношата Божидар Малинов, както и възстановяващият се от контузия нападател Кристиян Бачев.

Отборът ще се окомплектова в предстоящите дни и следващата седмица, като в петък 21.06, пиринци заминават на едноседмичен лагер в Банско, където ще се проведе една контрола.

Първоначално планираните приятелски мачове с Марек Дупница и Струмска Слава (Радомир) отпадат по различни причини, след решения на треньорските им щабове.

Графикът с контролите за зелените към момента е както следва:

22.06 – ФК Крумовград, в Банско

28.06 – ЦСКА 1948 Б отбор, на компл. Царско Село в София

03.07 – Търси се съперник

06.07 – Локомотив Пловдив – в Самоков

12.07 – ФК Банско – в Благоевград