Футболният тим на Ловеч ще продължи да играе във Втола лига и през следващия сезон. Това бе потвърдено от кмета на Ловеч Страцимир Петков пред БТА.

Както е известно, бъдещето на тима бе неизвестно, след като Общината прие като дарение от дружество "Ловеч-спорт 96“ градския стадион, тренировъчната база с прилежащите ѝ терени и сгради и придоби безвъзмездно и собствеността на фирмения клуб Литекс.

Градоначалникът обясни, че в най-скоро време ще се насрочи Общо събрание на сдружението "Футболен клуб Литекс - Ловеч" и ще се избере нов Управителен съвет. Той ще реши какво да бъде името на отбора, тъй като желанието на дарителите е да не бъде Литекс.

"Няма да е пречка промяната на името за участието на отбора във Втора лига. Стадионът има лиценз, осигурено е и финансирането", успокои Страцимир Петков.

Той разясни, че отборът ще се издържа основно със спонсорство, като вече е провел разговори за това с двама спонсора – местен и от София.

"Необходимите средства са смущаващо много, но тръгваме с оптимизъм. Амбициите на отбора са не само да играем във Втора лига, но и да се борим за шестицата“, каза още градоначалникът.

Той добави, че е разговарял вече с един треньор, който да поеме отбора, както и с настоящите футболисти. Футболната школа ще се запази и ще се привличат още играчи.

"В края на юли стартираме новия сезон. Най-вероятно ще имаме три контроли през лятната подготовка, а треньорът ще е известен до 10 дни", обясни Петков.

По думите му ще се предостави възможност на феновете да предложат цветовете, емблемата, името на отбора. За целта на 11 юни (вторник) кметът има среща с тях.

"Когато отборът беше взет от г-н Гриша Ганчев, никой от нас не си е представял, че ще стигне до европейски клубни турнири и ще имаме такъв стадион“, коментира още Петков.