Карлос Насар, европейски шампион за мъже в категория до 89 кг на Шампионата на Стария континент по вдигане на тежести, провел се в София през 2024-а година, в ексклузивно интервю за "Фокус" дни след като подобри световния рекорд за подрастващи на форума в България.

Той коментира темата за премиите, покрай която се "шумеше" тези дни в различни медии, а именно, че след медийни публикации, че той ще получи държавна премия в размер на 30 000 лева, а не полагащата му се двойно по-голяма – от 60 000 лева за трите златни медала. Причината е, че общият брой участници в твоята категория е 12 за група А, а за получаване на цялата премия те трябва да бъдат поне 17. Въпреки това, заедно с участвалите от група "Б“, участниците стават общо 21.

"Според мен няма такова нещо като това да получа половин премия. Няма група "А", група "Б". Те се правят тези групи, за да не става много дълго състезанието. Броят се за една категория състезателите и от двете групи и аз ще си взема пълната премия.

Все още не сме ги получи, за да кажа напълно, но не съм чул такова нещо от хората, от които зависи това нещо", заяви той.

Народният представител и многократен медалист от големи шампионати по борба Даниел Александров защити тезата, че Карлос Насар трябва да вземе пълна премия.

Цялото интервю в аудио, текстов и видеофайл очаквайте скоро на сайта на "Фокус". Интервюто може да чуете и в предаването "Спортът на Фокус" в събота между 16:00 и 19:00 часа по национална радиоверига "Фокус".