Карлос Насар, световен рекордьор във вдигането на тежести, взе отношение по темата за корупцията в неговия спорт.

Талантът ни се завърна снощи от Германия, където вдигаше за своя клуб в Бундеслигата, а преди това спечели Световната купа в Доха, Катар с нов световен рекорд при 89-килограмовите.

Точно между тези две състезания у нас гръмна нов скандал в щангите. Този път той не беше свързан с допинг. В петък служител от Министерството на младежта и спорта беше заловен с подкуп, който е искал от шефа на федерациите по вдигане на тежести Ариф Маджит.

Малко по-късно арестуван бе и Иван Иванов - треньор на националния отбор.

"За тази грозна ситуация, подкупи и подобни неща, не знам, не мога да ви кажа подробности, обаче на всички ни беше ясно, че там има пари, които се подхвърлят под масата. Някои може да не знаят, че аз от доста време не тренирам в националния отбор. Там бяха започнали да се преминават всякакви морални граници, като тези със скандала с Неделчо Колев. Бяха започнали да ни спират заплатите умишлено, тъй като счетоводителят е партия на Иван Иванов. Неделчо Колев спираше заплатата на Иван и те не предаваха отчета и спираха да дават и нашите заплати. След това ни караха да правим видеа, в които да искаме смяна на ръководството. Вменяваше ни чувства за солидарност, след това аз спрях да тренирам в националния отбор", заяви Насар пред Българска национална телевизия.