Треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира ситуацията в отбора след контролите на отбора срещу Дунав Русе (0:0) и Черноморец Балчик (1:0).

"Даниел Димов получи неприятна контузия в контролата срещу Днипро-1, след това рискувахме и го вкарахме в проверката с руския отбор и се усложни – каза наставникът на лидера в efbet Лига след есенния полусезон на първенството. – Надеждите са другата седмица да започне да тренира и да е опция за Разград, защото там ще ни е нужен. Александър Веселински остава в Черно море, той подписа договор. Едгар Пашеко получи проблем с аддуктора в една от тренировките и се лекува. На този етап няма да преотстъпваме никого, защото ни трябват хора, за да направим пълноценен сезон. Картотеката на Уеслен Жуниор е сложна работа, със сигурност поне първите два-три кръга няма да е на линия.“

За контролите срещу Дунав Русе и Черноморец Балчик треньорът на Черно море каза, че задачата е била повечето играчи да играят по цял мач.

"Тези контроли се получиха точно както всички контроли, които правим по същото време преди първенството – заяви Илиан Илиев. - Така че е добре, че футболистите изиграха по цял мач. Игрово имаше добри моменти, имаше и не толкова, така че очаквано представяне, според това което е било предните години и тази също. Може би бяхме една идея малко по-свежи“.

Илиан Илиев заяви, че пробите на испанския бранител Дани Мартин ще продължат.

"Видяхме това, което трябва да прави в повечето случаи един краен защитник – анализира треньорът на Черно море. - Ще обсъдим между нас, за да видим какво ще се случи с него. Можете да го видите в следващата контрола срещу Добруджа“.

Специалистът изрази надежда, че до началото на първенството ще може да има и повече опции, тъй като подготовката е такъв период, в който не можеш да дадеш реална оценка на представянето на някои футболисти, защото може да са преуморени.

"Нямаме големи опции, особено като се обърнем към пейката – каза Илиев. - И тези хора, които са там, показаха желание, искам да покажат и качества, тъй като със сигурност когато си по-млад има моменти на притеснения. Надяваме се в месеците, които предстоят да имаме повече опции, тъй като е трудно тези, които дърпаха нещата, да се повтори“.