В Черно море продължават да търсят ляв бранител за подсилване на състава си за пролетния дял на шампионата. Това потвърди треньорът на лидера в efbet Лига Черно море Илиан Илиев.

Специалистът анализира ситуацията в тима победата на Черно море над Черноморец Бургас с 2:0 в контрола.

"След контролите трябва да повтаряме едно и също, вчера тренирахме два пъти, днес една тренировка – контролна среща. Някои понасят по-тежко натоварванията, други – по-леко, така че сме доволни откъм старанието – анализира специалистът . - Има обаче какво да се желае, особено в завършващата фаза. Създадохме някои ситуации, но ние трябва да създаваме повече, естествено и да отбелязваме повече“.

Треньорът на Черно море говори и за новото бразилско попълнение на отбора Уеслен Жуниор.

"Казах, че идва от първенство, но то не е на нашето ниво и на нашия ритъм, колкото и да казваме, че ни е слабо първенството – анализира ситуацията Илиан Илиев. - Ако иска да играе тук, в периода, в който ще му се вади визи, трябва да поработи доста, да влезе и да вкара повече динамика. Като техника знаем, че я има, но за другите неща трябва да ги подобрява. Да, така е – получават се спънки при картотекирането, но те са си нормални процедури, които не можем да избегнем. Надяваме се малко по-бързо да се случи, естествено. Уеслен Жуниор е добре да играе на двете позиции – като краен нападател и на върха на атаката, той може да играе и зад нападателя, но в момента правихме състава според това, което имаме в момента“.

Треньорът на Черно море добави, че очаква с нетърпение завръщането в тима на възстановяващите се от травми лидери на отбора Даниел Димов и Васил Панайотов.

"За Александър Веселински ще преценяваме как ще процедираме занапред – коментира още Илиан Илиев. - Да, футболистът е на проби. След излизането на Александър Василев търсим ляв защитник. За третата контрола в Турция на 1 февруари чакаме да ни се определи съперник, така че със сигурност ще имаме контрола тогава".

Запитан за програмата за програмата за първите три кръга при възобновяването на първенството специалистът каза, че със сигурност е добре мачът с Лудогорец, който трябва да се изиграе в понеделник, да е в 18:00  часа, а не както бе обявен по програма от 16:00 часа.

"Мисля, че това не е добре, със сигурност е нормално да се даде време за почивка между европейските мачове на Лудогорец, но мисля, че не е нормално да играем в 16:00 в понеделник, тъй като следващия понеделник мачът ни вкъщи с Ботев Враца е от 17:30 часа – обясни Илиан Илиев. - Може би към този мач с Враца има по-голям зрителски интерес и за това е с такъв час – 17:30 часа, а към срещата с Лудогорец няма такава гледаемост и хората могат да си стоят на работа докато свърши мачът. Според Вас това случайно ли е? Лудогорец играят вкъщи с Черно море, успеваемостта им срещу нас не е 100-процентова, но винаги са имали преимущество, така че не виждам защо трябва да играем в 16:00 часа, когато може да се играе в 18:00 часа, да не говорим защо е в делничен ден, но това го приемаме"